Anasayfa » Yerel

BDP Basın Açıklaması Yaptı-video-

Yazar: - 20 Mayıs 2011 – 13:55      YAZI BOYUTU: 12 14 16 18
Haber kategorisi: Yerel

Barış ve demokrasi Partisi il teşkilatı yönetimi bir basın açıklaması yaptı. Ağrı’da12 PKK’lının öldürülmesini protesto için düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasının ardından öldürülenler için bir dakikalık saygı duruşu ve üç dakika oturma eylemi yaptılar. Bugün BDP’nin saat kulesindeki seçim bürosunda toplanan partililer ve vatandaşlar toplu halde ellerindeki pankartlarla Eski Van caddesinde bulunan seçim bürosuna yürüdüler. Basın açıklamasını yapılacağı yere giden kalabalık, önlerinde öldürülen 12 kişi için 12 karanfil takılmış siyah bez ve fotoğraflarını taşıdılar. Basın açıklamasını okuyan BDP Merkez İlçe Başkanı Hanifi Demir, “PKK’nın eylemsizlik kararına rağmen öldürülen 12 Kürt gencini saygıyla anıyoruz” dedi. Biten basın açıklamasının ardından BDP’nin desteklediği Bağımsız Milletvekili adayı Halil Aksoy kalabalık topluluğa hitaben, Kürtçe başladığı konuşmasına Türkçe devam ederek, öldürülmüş teröristleri tanıdığı ve onların bu bağımsızlık savaşında öncü olduğunu vurguladı. Olası herhangi bir taşkınlığa karşı polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

299 defa okundu     Yazdır Yazdır

Bu habere yapılan yorumları dilerseniz, RSS 2.0 beslemesini kullanarak takip edebilirsiniz.

Habere Yorum Yapın

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yorumunuz *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image